MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie brukselki powyżej 10 minut sprawia, że z warzywa...
fot. pixabay

Jak gotować brukselkę, żeby nie była gorzka. Tego mogłeś nie wiedzieć o brukselce

Gotowanie brukselki powyżej 10 minut sprawia, że z warzywa uwalniają się gorzkie i nieapetycznie pachnące związki, pochodne fenylotiomocznika.
Co ciekawe, niektórzy ludzie za sprawą genów odczuwają smak tych związków intensywniej od innych.

Zobacz również

Chcą wyremontować mieszkanie schorowanej, starszej pleszewiance. Jak można pomóc?

NOWE
Chcą wyremontować mieszkanie schorowanej, starszej pleszewiance. Jak można pomóc?

To on miał zabić właściciela kantoru! Organy ścigania proszą o pomoc

To on miał zabić właściciela kantoru! Organy ścigania proszą o pomoc

Polecamy

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Nie żyje red. Maciej Pakulski. Miał 78 lat. Jego głos znali wszyscy kibice

Nie żyje red. Maciej Pakulski. Miał 78 lat. Jego głos znali wszyscy kibice