MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Półki środkowe rezerwujemy dla produktów, które wymagają...
fot. pixabay

Tak musisz przechowywać żywność w lodówce, żeby się nie zepsuła. Oto 5 sprawdzonych trików [lista]

Półki środkowe rezerwujemy dla produktów, które wymagają szczególnie prawidłowego przechowywania. Są to takie, w których najszybciej rozwinąć się mogą drobnoustroje, a te odpowiedzialne są za zatrucia pokarmowe.
W środkowej części lodówki mamy między 4 a 7 stopni (zwykle temperatura oscyluje w granicach 5 st. C). Tutaj warto układać ser, twaróg, mięso, wędliny, ryby.

Zobacz również

Paryż. Sztafeta z ogniem olimpijskim na czerwonym dywanie w Cannes

Paryż. Sztafeta z ogniem olimpijskim na czerwonym dywanie w Cannes

O włos od tragedii. Pilnujmy dzieci, zabezpieczajmy miejsca ryzykowne

O włos od tragedii. Pilnujmy dzieci, zabezpieczajmy miejsca ryzykowne

Polecamy

Nowości od Google budzą kontrowersje – podsłuchują i „kradną”?

Nowości od Google budzą kontrowersje – podsłuchują i „kradną”?

Nowa obowiązkowa naklejka w samochodzie. Jej brak oznacza kłopoty

Nowa obowiązkowa naklejka w samochodzie. Jej brak oznacza kłopoty

Puchar Polski KPZPN 2024. W środę poznamy finalistów rozgrywek

Puchar Polski KPZPN 2024. W środę poznamy finalistów rozgrywek