Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Dyżury aptek w maju 2024 w Żaganiu i powiecie żagańskim

NOWE
Dyżury aptek w maju 2024 w Żaganiu i powiecie żagańskim

Kolejna stacja uzdatniania wody w gminie Nowy Kawęczyn oddana do użytku

Kolejna stacja uzdatniania wody w gminie Nowy Kawęczyn oddana do użytku

Polecamy

W regionie zaginęła 17-latka. Trwają jej poszukiwania. Może wiesz, gdzie przebywa?

W regionie zaginęła 17-latka. Trwają jej poszukiwania. Może wiesz, gdzie przebywa?

Targi Wszystkiego Niezwykłego we Wrocławiu. Zobaczcie, co tam będzie się działo

Targi Wszystkiego Niezwykłego we Wrocławiu. Zobaczcie, co tam będzie się działo

Majowe obchody w Koninie. Co zaplanowano?

Majowe obchody w Koninie. Co zaplanowano?