MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. 123RF

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Mus śliwkowy

Składniki
▪ 1 kg ciemnych, bardzo dojrzałych i słodkich śliwek dowolnej odmiany,
▪ szczypta soli.

Przygotowanie
1. Umyj śliwki usuń pestki, zmiksuj miąższ na mus i przelej do garnka.
2. Zagotuj mus, usuń pianę, gotuj jeszcze chwilę i dodaj sól (ew. gotuj dłużej, jeśli mus ma być mniej płynny).
3. Przełóż wciąż ciepły mus do małych słoików i pasteryzuj w piekarniku w temperaturze 120 stopni Celsjusza przez 15 minut od chwili pojawienia się w słoikach bąbelków powietrza.
gdy w słoikach pojawią się bąbelki.

Zobacz również

Kanibalizm na czerwonym dywanie. Film o rozpuście i dewiacjach podbija Cannes

Kanibalizm na czerwonym dywanie. Film o rozpuście i dewiacjach podbija Cannes

W jakim składzie Arka zagra w Gdańsku. Marcjanik: Musimy zamknąć sprawę w niedzielę

W jakim składzie Arka zagra w Gdańsku. Marcjanik: Musimy zamknąć sprawę w niedzielę

Polecamy

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna